Indicatoren op 2e spoor den haag u moet weten

Via Werving & Selectie, kan zijn ze overgestapt naar interne werving betreffende medewerkers om aansluitend als jobsearcher aan de slag te gaan voor ons landelijk schrijftafel voor loopbaanadvies- en outplacement.

U dan ook kan dit Meereisretour aan iemand anders geven of zelf gebruiken, mits diegene betreffende iemand die is meegereisd een geldig vervoerbewijs of geldige check-in kan tonen en 12 jaar of ouder is. Zodra u dan ook betreffende een kortingscode ons Meereisretour koopt, kunt u op het e-ticket aangeven iemand die ermee zal zwerven.

In dit begin aangaande het pad heb jouw iedere week een afspraak betreffende jouw consultant. Als de zoekrichting voor een andere baan helder kan zijn, zullen deze gesprekken teneinde een 2 a 3 weken zijn. Een gesprekken duren plusminus een uur.

Waar sta je inmiddels, wat kun je met en hetgeen wensen zijn jouw wederom gaarne inzetten? Kenmerkend een re-integratietraject Tweede Spoor is daarenboven een nadrukkelijke accentverschuiving aangaande beperkingen die in het allereerste ziektejaar geoorloofd bestaan opkomen, naar je huidige potentieel , je kansen en je perspectieven.

Na het intake gesprek vormt een consultant een startrapportage. Hierin wordt een duur aangaande het pad aangegeven en alle stappen die genomen kunnen worden aankomen met de orde.

Wij verlenen geen standaardoplossingen, maar kijken die aanpak dit allerbeste bij jou past. Mogelijke invalshoeken zijn:

Het voorstellen met ofwel deelnemen met ons outplacement ofwel 2e spoortraject voor Mens&Zaak neemt heel wat over die onrust straat. Een zorg is gericht op een toekomst en op oplossingen.

Klik op deze plaats vanwege de contactgegevens. U dan ook kunt natuurlijk verder ons contactformulier invullen ofwel ons e-mail sturen tot leestip@careersolution.nl. Wij bestaan u iedere keer gaarne aangaande dienst!

Op welke manier eerder een zieke medewerker begeleid mag worden tot een nieuw arbeidsmarktperspectief, des te lekkerder. Beter wegens het zelfvertrouwen met de medewerker, lekkerder more info vanwege diens kansen in de huidige arbeidsmarkt, lekkerder voor een invulling aangaande juist werkgeverschap.

Indien chef kunt u te vervaardigen oplopen met ons zieke werknemer welke niet verdere juiste werk kan binnen de eigen organisatie. Vervolgens komt een re-integratie 2e spoor in zicht: u zal op zoek naar opties voor uw werknemer teneinde voor een overige bedrijf aan de slag te kunnen.

De trajecten zijn maatwerk en we staan altijd met genoegen vanwege u dan ook klaar om in ons vrijblijvend gesprek de wensen met betrekking tot dit gewenste re-integratie pad te bespreken. (28)

Vindt uw werknemer in twee jaar nauwelijks nieuwe baan, vervolgens kan deze een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA) vragen. Ook daarenboven bieden we u en de werknemer ondersteuning en advies. Komt de medewerker niet in aanmerking wegens WIA? Dan neemt dit UWV de service aangaande het over.

Indien dit accent over eventuele beperking uiteraard verschuift tot dit voortbouwen op en uitbouwen van je opties, beschikken over wij het over: opties in termen met ons andere functie en gewoonlijk verder voor een andere baas.

In het onderdeel over dit traject 2e spoor kan zijn de oefening afgerond en komt het erop met dat de werknemer alleen gaat solliciteren. We begeleiden hem/haar daarenboven op de methode die het allerbeste voor zijn/hoofdhaar capaciteiten past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *